top of page
Blog leveranciers.webp

7 tips bij het vinden van trouw-leveranciers

Jouw trouwleveranciers geven samen vorm aan de hele dag. Denk aan de feestzaal, de fotograaf, visagiste, en nog veel meer. Ik geef je 7 tips zodat jij de juiste keuze kan maken.

Haar en make-up

Plan een proefsessie voor zowel jouw haar als make-up. Zo weet de kapper en/of visagiste duidelijk wat jouw wensen zijn, en weet ze welke materialen ze moet voorzien. Ze kan ook al een beter idee hebben van de timing, wat jij dan weer kunt incalculeren in jouw dagplanning.

2

Proeverijen

Maar je gebruik van catering, vraag dan eerst een proeverij aan. Ook als het gaat om een bruidstaart zijn er verschillende bakkers die een stukje taart naar keuze laten proeven.

3

Portfolio

Voor leveranciers die een portfolio hebben kun je deze zeker al eens raadplegen op de website en sociale media. Denk aan de fotograaf, iemand die bloemendecoraties voorziet, of die de ceremonie zal aankleden. Iedereen heeft tegenwoordig foto's om eerdere realisaties te laten zien.

4

Intakegesprek

Een van de belangrijkste puntjes vind ik het intakegesprek. Een leverancier die een belangrijke rol speelt doorheen de dag (en de voorbereidingen naar de trouwdag toe) zou zeker een vrijblijvend intakegesprek mogen aanbieden. Het is belangrijk dat je een klik hebt en een vertrouwensband voelt. Denk hierbij zeker aan de fotograaf die waarschijnlijk voor een groot deel van de dag aan jullie zijde zal staan.

5

Budget bepalen

Bepaal op voorhand jullie budget, en hou hier rekening mee bij het zoeken naar trouwleveranciers. Wees open en transparant over de kostprijs. Als iets niet binnen jullie budget valt is het misschien beter om een alternatief te zoeken.

6

Reviews lezen

Lees reviews van andere bruidsparen. Deze kun je vinden op de website van de trouwleverancier, de sociale media of Google. Laat je niet afschrikken als er eens 1 minder goede review tussen zit, want dit kan ook een onterechte beschuldiging zijn. Als je hieraan twijfelt kun je dat transparant vragen aan de leverancier.

7

Bekijk de algemene voorwaarden

Lees tot slot altijd de algemene voorwaarden. Bekijk wat de leverancier onderneemt als hij last-minute belet is om te komen door ziekte of een ongeval. Voorziet hij vervanging of niet? Lees ook de regels die zijn opgemaakt in geval van een corona-besmetting, en alle voorwaarden (ivm voorschotten) die hiermee gepaard gaan. Een goede voorbereiding zorgt voor een rustig gemoed!

Wit Bruiloft Altaar
bottom of page