top of page

Verloofd! Wat nu?

Hoe begin je met het plannen van je huwelijk? 

Met deze 10 tips kan jij onmiddellijk aan de slag.

engagment Ring

1. Spread the word

Schreeuw het van de daken, jullie zijn verloofd! :) Niets zo fijn om dit te delen met familie en vrienden. Het voordeel hiervan is dat je misschien waardevolle tips kunt krijgen, en positieve/negatieve ervaringen van feestzalen wat jullie op weg kan zetten om na te denken over wat jullie zoeken. Laat je ook niet overladen met alle info. Luister, filter, en selecteer wat jij belangrijk vindt. Schrijf het op in een notebook of in jouw gsm en bewaar deze informatie voor een later tijdstip wanneer je het nodig hebt.

2. Bepaal het budget

Maak al een eerste ruwe inschatting van jullie budget. Ik kan hier moeilijk een richtlijn in geven omdat dit enorm varieert van koppel tot koppel. Er zijn enkele grote kosten die erg kunnen verschillen: de feestzaal, het diner, het trouwkleed/kostuum, een weddingplanner boeken of niet, ga je de aankleding van de locatie met accessoires en verse bloemen uitbesteden of zelf verzorgen, ...

Iedereen geeft ook een andere definitie aan zijn trouwdag. Maar een ruwe inschatting maken van het budget geeft wel een fijne houvast om rond te werken. Onder de downloads kan je ook een handig werkdocument vinden om budgetten bij te houden. Check maandelijks even hoe je er voor staat.

3. Kies een trouwdatum

Kies een datum naargelang de zaal die nog beschikbaar is, of kies een zaal die nog vrij is op jullie specifiek gekozen datum. Beide zijn mogelijk.

4. Trouwlocatie

Een van de eerste grote keuzes is het kiezen van een trouwlocatie of feestzaal. Een feest in de tuin wordt ook regelmatig gedaan, dan heb je enkel een tent nodig. De feestzalen zijn soms een jaar of langer op voorhand gereserveerd, dus wacht niet te lang. Online zijn talrijke tools om zalen in de buurt te ontdekken zoals op de website van Salino.

5. Verlovings-shot en/of boudoirshoot

Om jullie verloving vast te leggen kunnen jullie een verlovingsshoot plannen, en daar kan ik natuurlijk bij helpen :) Vraag vrijblijvend naar mijn brochure. Ik maak ook boudoir shoots op een prachtige locatie. Boudoir foto's zijn elegant en stijlvol, in (bruids)lingerie of kimono, waar jij jezelf mooi in voelt. Deze foto's worden cadeau gedaan aan jouw aanstaande, soms zelfs op de ochtend van de huwelijksdag. Jouw keuze wordt geprint en in een prachtig doosje afgeleverd dat jij op een moment van keuze kunt afgeven. Ook hiervan kun je vrijblijvend een brochure aanvragen.

6. Trouwjurk passen

Ik zou toch zéker een half jaar voor de trouwdatum een keuze gemaakt hebben voor een trouwkleed, misschien nog een beetje vroeger. Het kleed moet vaak nog gemaakt of geretoucheerd worden, en dat vergt enige tijd. Bezoek verschillende winkels, pas verschillende stijlen (gewoon omdat het kán :) ), en laat je leiden door je gevoel. Geniet ervan!

7. Getuigen kiezen

Tijd om jullie getuigen aan het werk te zetten! Zij hebben de eer om de hele dag dicht aan jullie zijde te staan, en willen wellicht ook een handje helpen bij de voorbereidingen. Overloop samen de planning, want een ander persoon kan wel eens nieuwe inzichten hebben. Ook op de trouwdag zelf kunnen zij gerust in staan voor enkele kleine taakjes zoals het aanzetten van de muziek, het aangeven van cadeaus, het assisteren tijdens de fotoshoot, of het vasthouden van het bruidsboeket.

8. Wedding-planner of niet?

Aangezien je gekozen hebt voor dit trouwplatform vermoed ik dat je de touwtjes zelf zo veel mogelijk in handen wilt houden. Niets houd je tegen om toch een weddingplanner onder de arm te nemen als alle informatie je te zeer overvalt. Het is ook helemaal niet erg om dit alles uit te besteden, wees dankbaar dat deze mogelijkheid bestaat en dat je er beroep op kunt doen! Er komt veel bij kijken, dus kies wat voor jullie het beste voelt om dit avontuur aan te gaan. Voor de rest heeft niemand daar zaken mee :)

9. Bruidsmeisje of bruidsjonker benoemen

Als jullie graag bruidsmeisjes/jonkers (dit is de mannelijke versie) hebben op de trouwdag mogen jullie dat ook al vragen zodat de ouders gepaste kledij kunnen voorzien. Iedereen zal zich sowieso vereerd voelen met deze toch wel speciale rol. Ze kunnen bijvoorbeeld de ceremonie binnenkomen en rozenblaadjes strooien, of de ringen naar voor brengen.

10. Gastenlijst opmaken

Last but not least, en zéker niet het gemakkelijkste: het opmaken van de gastenlijst. Start met een voorlopige versie en evalueer deze op verschillende tijdstippen. Probeer zo snel mogelijk een definitieve versie te bekomen zodat jullie gericht uitnodigingen kunnen uitsturen, ceremonieplaatsen kunnen toewijzen, en catering kunnen voorzien.

Ik merk dat na corona meer een meer mensen kiezen voor een intiem huwelijk, ook al waren de regels versoepeld. Het belang van nabije familie en beste vrienden is naar boven gekomen, en velen kiezen ervoor om meer kwalitatieve tijd met deze mensen door te brengen op de trouwdag.

Meer lezen?

Ontdek alle blogs, checklists en interessante partnerships op het Weddingcoach  platform. Ik sta voor je klaar om je van A to Z te begeleiden tot aan je huwelijksdag. 

bottom of page