top of page

De zoektocht naar een fotograaf

Een van de eerste dingen die je kan regelen is uiteraard de trouwlocatie, maar ook de fotograaf staat bovenaan dit lijstje. Fotografen worden vaak een jaar op voorhand geboekt, dus wacht niet te lang. Ik deel graag enkele tips die ik zelf ervaren heb ik de zoektocht naar een fotograaf voor ons eigen huwelijk, maar ook vanuit mijn eigen standpunt als huwelijksfotograaf.
1. Kies voor iemand waar je je goed bij voelt


Als je een top drie lijstje hebt is het zinvol om met elk van deze fotografen eens af te spreken, live of met videochat. Op deze manier leer je iemand veel beter kennen, hoe spontaan deze persoon is, en of hij/zij jullie begrijpt in jullie wensen. De fotograaf is immers iemand die een groot deel van de dag aan jullie zijde zal staan. Als jullie zich goed voelen bij de fotograaf, zal deze zich automatisch ook meer ontspannen voelen op de trouwdag.2. Bekijk het portfolio


Kijk naar de foto's die de fotograaf op zijn website of sociale media heeft staan. Ieder heeft immers een andere stijl. Dat wil niet zeggen dat de ene beter is dan de andere. Het moet gewoon een stijl zijn die jullie mooi vinden. Dan kan romantisch, licht en pastelkleurig zijn, of dat kan eerder aan de donkere kant zijn, met fellere kleuren of andere kenmerken.3. Investeer


Het kan vervelend zijn om het prijs-topic aan te halen, zeker in deze tijd wanneer tarieven op de markt zo uiteenlopend zijn. Mijn advies is om zelf flexibel te zijn, met een richttarief in het achterhoofd. Laat een paar honderd euro niet de spelbreker zijn om jullie te weerhouden van jullie droomfotograaf te boeken. Het is een investering voor het leven. Jullie zullen binnen 30 of 50 jaar nog steeds terugkijken naar de foto's, zelfs met jullie kinderen en kleinkinderen. Laat het dan ook de moeite waard zijn en aan de verwachtingen tippen die je voor ogen hebt. Het zou maar erg zijn als je op het einde van de rit spijt hebt dat je toch niet een beetje meer geïnvesteerd hebt voor die ene fotograaf waar je van droomde.

4. Ontspannen en jezelf zijn


Een goede fotograaf gaat aanwezig zijn zonder dat je het continu merkt. Hij/zij houdt zich op de achtergrond maar zal toch continu alles gezien hebben. Het is zo veel mooier als je zelf ontspannen bent. Je hoeft absoluut niet te poseren voor de foto's, in tegendeel, gewoon jezelf zijn. De fotograaf zal heel de dag in beeld brengen zoals die verloopt op dat moment.
6 weergaven0 opmerkingen

Comments


Adres

Houthalen
BE

GSM

0499420859

Email

Connect

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page