top of page

Tips om jouw timing zo optimaal mogelijk te maken

Jullie huwelijksdag zal een van de mooiste dagen in jullie leven zijn, dus je wilt het zo goed mogelijk voorbereiden. Een goede voorbereiden zal vooral ook positief zijn voor de fotograaf; een goede timing geeft de fotograaf voldoende tijd om mooie en creatieve foto’s te maken.

1. Plan voldoende tijd in om je klaar te maken


Haar en make-up kan lang duren. Spreek dit goed af met jouw kapper en visagiste, en voorzie eventueel een beetje extra tijd (just in case). Een extra 30min geeft iedereen extra rust en kalmte. Je kan beter een beetje vroeger klaar zijn, en nog genieten van een lekker drankje, dan dat je je moet jagen om klaar te zijn.


De ene jurk is sneller aangedaan als de andere, dus hou hier ook rekening mee. Als er veel knoopjes zijn om dicht te doen kan je best een beetje meer tijd voorzien.2. Details voorbereiden voor de fotograaf


Als je zelf fan bent van detailfoto’s, dan is het altijd een goed idee om deze attributen al klaar te leggen als de fotograaf komt. De fotograaf kan dan rustig de foto’s maken terwijl jij nog kan genieten van jouw drankje, of de babbel met de getuigen.


Wat kan je klaarleggen? De trouwjurk, schoenen en juwelen die je wilt dragen. Daarnaast de trouwringen, uitnodiging en eventueel andere stationery zoals een vintage envelop of waxzegel, en elk ander object dat een belangrijke waarde voor jou heeft.3. De hele trouwdag op dezelfde plaats spenderen


Een locatie vinden die jullie mooi vinden, én alles kan bieden wat jullie zoeken zou ideaal zijn. Dit is de beste optie en praktisch heel gemakkelijk. Als je je moet verplaatsen doorheen de dag moet je rekening houden met de gasten, transport, parkeerplaatsen, mogelijke vertragingen onderweg, de afstand naar de locatie, enz.

Door alles op 1 locatie te organiseren hoef je je hier geen zorgen over te maken. Ook de gasten zullen meer ontspannen zijn.4. Plan het ontmoetingsmoment in


Dit is het moment wanneer jij en je geliefde elkaar voor het eerst zien op jullie trouwdag.

Meestal is dit een intiem moment onder jullie twee, of met enkele naasten zoals de nabije familie, ouders of getuigen. Foto’s van dit moment zijn super mooi omdat je echt de emotie kan zien van spanning en nerveusheid, tot blijdschap, knuffels en geluk.


Dit is het ideale moment om even onder jullie twee het ijs te breken en stil te staan bij het mooie begin van de dag. Neem elkaar stevig vast, geef een kus, vertel hoe graag je elkaar ziet en bewaar dit als een prachtig moment in jullie herinneringen.

5. Plan de familiefoto’s


Niet iedereen is een grote fan van de familiefoto’s, omdat je vaak lang stil moet staan en moet blijven lachen, terwijl foto’s worden gemaakt van elke mogelijke combinatie met familie en vrienden.


Uiteindelijk zijn familiefoto’s toch heel belangrijk, zeker als je na een tiental jaren gaat terugkijken naar dit moment. Je gaat blij zijn dat je de tijd hebt genomen voor deze beelden die je herinneren aan de band met familie en vrienden.


Deze foto’s hoeven niet te formeel te zijn als dat niet jullie stijl is. Zelf hou ik er van om de foto’s casual te maken, en ik ben er zeker van dat jullie dit ook prachtig en meer ontspannen zullen vinden.


Een tip die ik jou kan geven is om de lijst met familiefoto’s niet te lang te maken. Het is niet nodig om alle verschillende combinaties te moeten hebben. Je kan beter aan de fotograaf vragen om veel foto’s te maken tijdens de receptie. De foto’s zijn losser en spontaner als gasten een fijne tijd hebben met hun vrienden en niet weten dat ze gefotografeerd worden.6. Kies voor leveranciers met ervaring


Leveranciers die al honderden huwelijken hebben gezien kunnen beter inschatten wat er al dan niet verkeerd kan lopen, en hierop kunnen anticiperen. Ze kunnen soms zelfs voorspellen wat er mis kan lopen en dit voorkomen.

7. Praat met jouw trouwfotograaf


Ik overloop met mijn koppels altijd op voorhand hun planning van de dag. Zo kan ik vaak mijn ervaringen delen omdat ik weet welke momenten gemakkelijk kunnen uitlopen. Hier en daar extra ruimte voorzien is nooit slecht. Op die manier is het voor de fotograaf ook heel duidelijk wat de planning is, en welke momenten voor jullie extra belangrijk zijn.

Bekijk zeker ook met de fotograaf op welke locatie jullie de trouwfoto’s willen maken, en hou ook rekening met het incalculeren van de reistijd. Denk ook na over een plan B indien het zou regenen, zoals een hotel, museum, galerij, een treinstation of een receptieruimte.8. Plan tijd in om foto’s te maken van de lege receptie/ceremonie


Het is heel mooi om foto’s en detailfoto’s te hebben van de receptie en ceremonie voor de gasten arriveren. Neem dit zeker op in de planning met jullie fotograaf, 10min is voldoende. Jullie hoeven hier zelf niet bij aanwezig te zijn.

9. Plan enkele huwelijksfoto’s tijdens het gouden uur


Licht is een sleutelelement in de fotografie. Een fotograaf kan in bijna alle weersomstandigheden werken, maar een fotosessie tijdens het gouden uur is toch wel een droom scenario.


Het gouden uur is het uur voordat de zon onder gaat en geeft het mooiste, zachtste, natuurlijke licht dat je maar kan hebben. Het is super mooi om foto’s te maken, natuurlijk op voorwaarde dat het niet bewolkt is.


Natuurlijk moet dit in jullie planning passen, en ik weet uit ervaring dat dit niet altijd evident is. Zeker in de zomermaanden gaat de zon pas laat onder en valt dit vaak samen met het diner. Een mooie extra zou zijn om ’s avonds tijdens het gouden uurtje toch nog een kwartiertje vrij te maken om enkele beelden te fotograferen. Jullie zullen hier zeker geen spijt van hebben ;)10. Werk met een draaiboek


Om alles overzichtelijk te houden kan je werken met een draaiboek. Dit is een gedetailleerd overzicht van de dagindeling. Ik heb hierover een apart artikel geschreven dat je kan terugvinden op het platform.
Hopelijk helpen deze tips met het plannen van jullie mooiste dag!

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Adres

Houthalen
BE

GSM

0499420859

Email

Connect

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page