top of page

Plan ik mijn huwelijk de hele dag op dezelfde locatie?

Als professionele fotograaf heb ik al veel verschillende dagindelingen meegemaakt – van huwelijken op 4 verschillende locaties waartussen je een uur moet rijden, tot ontspannen huwelijken in private sfeer waar iedereen op 1 locatie verblijft.


Na zo veel huwelijksfeesten heb ik me gerealiseerd dat je veel tijd bespaart door alles, of zo veel mogelijk, op 1 locatie te plannen. Het is dan niet nodig om in de auto te stappen om van plaats a naar b te gaan, deze tijd in te calculeren in de planning, en parkeerplaatsen te voorzien voor iedereen.


Tijd besparen is niet het enige voordeel. Er zijn nog een aantal redenen om te overwegen jouw trouwfeest op 1 locatie te organiseren.


1. Minder plannen en coördineren


Meerdere plaatsen gebruiken kan een logistieke uitdaging zijn, zeker als ze niet dicht bij elkaar gelegen zijn. Het is niet alleen voor jullie om zich te verplaatsen, maar ook voor alle gasten. Ze moeten allemaal de juiste weg vinden en niet te laat komen voor de kerk of ceremonie. Wegenwerken, file of andere ongeplande zaken kunnen dit bemoeilijken.


Alles op 1 plaats organiseren zorgt ervoor dat iedereen rustig kan vertoeven en meer tijd met elkaar kan doorbrengen, alsook met jullie om even bij te praten. Bij een drukke dagindeling merk ik vaak dat het contact met de gasten snel moet gaan om iedereen toch maar even gesproken te hebben. Plan dus zo veel mogelijk op 1 locatie om ook hier meer tijd voor vrij te maken.2. Bespaar op de locatie


Als je meerdere locaties inplant kan je een bus huren om met al jullie gasten van punt a naar punt b naar punt c te gaan. Zo komt iedereen zeker op tijd. Het nadeel is natuurlijk dat hier een prijskaartje aan hangt. Door alles op 1 plaats te verzamelen kan je dit vermijden en is deze kost al niet meer nodig.


Ook omdat je maar 1 locatie huurt kan je vaak een betere deal krijgen dan als je nog een andere locatie zou huren voor bv de ceremonie door te brengen. Twee plaatsen huren is vaak duurder dan alles te bundelen op 1 plaats.


Ook in het laagseizoen (september - mei) zijn de tarieven vaak voordeliger dan in het hoogseizoen.3. Hou iedereen bij elkaar


Er is een reden waarom je de gasten uitnodigt op jullie trouwfeest. Ga je de hele dag van her naar der in de auto doorbrengen, of kies je voor de quality time met de gasten?4. Zelf de styling voorzien?


Hou je ervan om zelf veel inspraak te hebben in de decoratie en leveranciers, kies dan eerder een niet voor de hand liggende trouwlocatie zoals bv een golfclub, Bed & Breakfast, oudere schuur, ...5. Een relaxte sfeer


Als de gasten weten dat ze niet meer moeten rondrijden zullen ze meer ontspannen zijn en volop kunnen genieten van jullie dag.Vind je het moeilijk om zo’n locatie te vinden,

contacteer me gerust dan help ik mee denken.

11 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


Adres

Houthalen
BE

GSM

0499420859

Email

Connect

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page