top of page

Verloofd! Wat nu?

Bijgewerkt op: 16 jan.

Hoe begin je met het plannen van een bruiloft? Ik vertel 10 tips om je op weg te helpen.


Verloofd


1 \ Spread the word!

Schreeuw het van de daken, jullie zijn verloofd! :) Niets zo fijn om dit te delen met familie en vrienden. Het voordeel hiervan is dat je misschien waardevolle tips kunt krijgen, en ervaringen van feestzalen wat jullie op weg kan zetten om na te denken over wat jullie zoeken. Laat je ook niet overladen met alle info. Luister, filter, en selecteer wat jij belangrijk vindt. Schrijf het op in een notebook of in jouw gsm en bewaar deze informatie voor een later tijdstip wanneer je het nodig hebt.



2 \ Bepaal het budget

Maak al een eerste ruwe inschatting van jullie budget. Ik kan hier moeilijk een richtlijn in geven omdat dit enorm varieert van bruiloft tot bruiloft. Er zijn enkele grote kosten die erg kunnen verschillen: de feestzaal, het diner, het trouwkleed/kostuum, het aantal gasten, ga je de aankleding van de locatie met accessoires en verse bloemen uitbesteden of zelf verzorgen, ...

Iedereen geeft ook een andere definitie aan zijn trouwdag. Maar een ruwe inschatting maken van het budget geeft wel een fijne houvast om rond te werken. Onder de downloads kan je ook een handig werkdocument vinden om budgetten bij te houden. Check op regelmatige tijdstippen even hoe je er voor staat.



3 \ Kies een trouwdatum

Kies een datum naargelang de zaal die nog beschikbaar is, of kies een zaal die nog vrij is op jullie specifiek gekozen datum. Beide zijn mogelijk.



4 \ Trouwlocatie

Een van de eerste grote keuzes is het kiezen van een trouwlocatie of feestzaal. Voor een feest in eigen tuin heb je een tent en bijkomend materiaal nodig. De feestzalen zijn vaak een jaar of langer op voorhand gereserveerd, dus wacht niet te lang. Online zijn talrijke tools om zalen in de buurt te ontdekken zoals op de website van Salino.



5 \ Verlovingsshoot en/of boudoir shoot

Om jullie verloving vast te leggen kunnen jullie een verlovingsshoot plannen, en daar kan ik als fotograaf natuurlijk bij helpen. Vraag vrijblijvend naar mijn brochure. Ik maak ook boudoir shoots op een prachtige locatie. Boudoir foto's zijn elegant en stijlvol, in (bruids)lingerie of kimono, waar je jezelf mooi in voelt. Deze foto's worden cadeau gedaan aan jouw aanstaande, soms zelfs op de ochtend van de huwelijksdag. Jouw keuze wordt geprint en in een prachtig doosje afgeleverd. Ook hiervan kun je vrijblijvend een brochure aanvragen.





6 \ Trouwjurk passen

Ik zou toch zéker een half jaar voor de trouwdatum een keuze gemaakt hebben voor een trouwkleed, misschien nog een beetje vroeger. Het kleed moet vaak nog gemaakt of geretoucheerd worden, en dat vergt enige tijd. Bezoek verschillende winkels, pas verschillende stijlen (gewoon omdat het kán :) ), en laat je leiden door je gevoel. Geniet ervan!



7 \ Getuigen kiezen

Tijd om jullie getuigen aan het werk te zetten! Zij hebben de eer om de hele dag dicht aan jullie zijde te staan, en willen wellicht ook een handje helpen bij de voorbereidingen. Overloop samen de planning, want een ander persoon kan wel eens nieuwe inzichten hebben. Ook op de trouwdag zelf kunnen zij gerust in staan voor enkele kleine taakjes zoals het aanzetten van de muziek, het assisteren tijdens de fotoshoot, of het vasthouden van het bruidsboeket.



8 \ WeddingCoach of niet?

Wil je graag zelf de touwtjes in handen houden, hou je ervan om jouw bruiloft te organiseren, maar wil je toch enige begeleiding? Dan kun je bij mij terecht. Ik zet je op weg en geef je alle nodige tools binnen handbereik om aan de slag te gaan. Bij vragen kun je me contacteren, en op regelmatige tijdstippen zitten we samen om jullie dag te overlopen. Het belangrijkste is een goede dagplanning zodat er geen stress is op de trouwdag.



9 \ Bruidsmeisje of bruidsjonker benoemen
Verloofd

Als jullie graag bruidsmeisjes/jonkers (dit is de mannelijke versie) hebben op de trouwdag mogen jullie dat ook al vragen zodat hun ouders gepaste kledij kunnen voorzien. Iedereen zal zich sowieso vereerd voelen met deze speciale rol. De bruidsmeisjes of -jonkers kunnen bijvoorbeeld de ceremonie binnenkomen en rozenblaadjes strooien, of de ringen naar voor brengen.








10 \ Gastenlijst opmaken

Last but not least, en zéker niet het gemakkelijkste: het opmaken van de gastenlijst. Start met een voorlopige versie en evalueer deze op verschillende tijdstippen. Probeer zo snel mogelijk een definitieve versie te bekomen zodat jullie gericht uitnodigingen kunnen uitsturen, ceremonieplaatsen kunnen toewijzen, en catering kunnen voorzien.






63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Adres

Houthalen
BE

GSM

0499420859

Email

Connect

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page