top of page

Voorbeeldroutine van de huwelijksochtend

Hoe plan je de ochtend van jouw trouwdag? Ik geef je mijn tips en een heel belangrijk aandachtspunt: maak plezier, geniet, en lach :)1. Waar slapen, waar klaar maken?


Maak de keuze of jullie apart gaan slapen (in het ouderlijk huis), of gewoon samen thuis. Kies wat voor jullie haarbaar is en wat jullie zelf fijn zouden vinden.

Het klaarmaken 's ochtends gebeurt zo goed als altijd apart van elkaar. Vaak blijft de bruid aan huis en gaat de bruidegom naar zijn ouderlijke woning. Op die manier is het een grote verassing om elkaar te zien tijdens het ontmoetingsmoment.


Voor de foto's start ik bij de bruidegom, indien hij hier graag foto's van heeft. Sommigen wel, anderen niet, dat is een persoonlijke keuze. Ik fotografeer de sfeer in huis, de getuigen die aankomen, het aandoen van de schoenen, het kostuum en andere details. Daarna ga ik naar de bruid en maak foto's van de voorbereidingen (kapsel/make-up), accessoires (ringen, uitnodigingen, ...) en het kleed. Ook het moment dat het kleed wordt aangedaan, meestal met de hulp van een geliefde (mama/zus/oma), is prachtig om in beeld te brengen.
2. Speciale foto-momenten


Er zijn een paar momentjes die een bijzondere waarde hebben, maar waar niet altijd aan gedacht wordt.

Als eerste is er het moment wanneer de bruid zich laat zien aan de bruidsmeisjes. Ze komen naar jouw kamer, doen de ogen dicht, en zien jou stralen! Dit moment is super mooi en zal je nooit vergeten.

Daarnaast is er het moment waarop bijvoorbeeld jouw vader jou voor de eerste keer ziet. Denk eens goed na wie voor jou zo speciaal is, en waar je dit moment mee wilt delen.

3. Enkele tips voor de ruimte waar je je klaar zal maken


Jouw make-up artiest gaat je sowieso voor een venster plaatsen waar ze genoeg invallend daglicht heeft om de make-up optimaal aan te brengen en de juiste kleuren te kiezen. Ook voor de fotograaf is het mooi meegenomen als er in de ruimte natuurlijk licht aanwezig is. Zit je in de badkamer of slaapkamer, zie dan dat deze netjes is opgeruimd.


Vooral voor het aankleden en het aandoen van de accessoires is het belangrijk om dit in een mooie omgeving te doen:

  • Kies voor zo veel mogelijk natuurlijk lichtinval

  • Ga in een ruimte met lichte kleuren (geen donkere muren)

  • Zorg voor weinig afleiding (geen rommel, vuile was, papieren)

  • En zorg, indien mogelijk, voor een beetje bewegingsruimte

Niet panikeren als deze omschrijving het tegenovergestelde is van jouw huis. Dat is niet erg! Dit zijn gewoon tips die ik uit mijn ervaring heb meegenomen, en die er voor gaan zorgen dat de foto's net dat tikkeltje meer fris, licht en romantisch zijn.


Last but not least; zorg voor sfeervolle muziek in huis :) Zet een playlist op van lounge muziek en geniet.

4. Het ontmoetingsmoment


Er zijn verschillende plaatsen waar je het ontmoetingsmoment kunt houden. Voor sommigen is dit in de kerk tijdens de misviering. Voor anderen is dit aan huis. Het is dan mooi om de woning langs de buitenkant een beetje te versieren. Een witte loper, enkele pastel-kleurige ballonnen, rode hartjes, ... Het is toch fijn om aan iedereen in de buurt te laten zien dat jullie gaan trouwen, toch? :) De bruidegom kan aanbellen aan de voordeur, of jullie ontmoeten elkaar in een romantisch aangeklede achtertuin. De bruidegom staat met zijn rug naar de bruid, zij komt aangewandeld en draait de bruidegom om. Ik krijg al kippenvel als ik er nog maar aan denk!


Jullie kunnen elkaar ook ontmoeten op een mooie locatie zoals een park, bos, kasteel, water of een weiland met vergezicht. Laat je fantasie de vrije loop gaan en denk eens na hoe dit moment er voor jullie twee uit zou moeten zien.


Het ijs is gebroken, nu is het het moment om een kleine hap te eten en iets lekkers te drinken om dan verder te gaan naar de rest van de dag!


Denk er aan, het is een fantastisch mooie dag, dus maak plezier, lach en geniet,

ook van de ochtend :)Extra tip:

Draag je 's morgens samen met jouw bruidsmeisjes mooie kamerjassen? Dan is het fijn om hier ook een mooie foto van te hebben. Zorg er voor dat de kamerjassen gestoomd zijn, want anders ga je enorm veel kreukels zien op de foto. Een kleine moeite, maar een wereld van verschil!31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.

Adres

Houthalen
BE

GSM

0499420859

Email

Connect

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page