top of page

Wat kost een bruiloft?

Ik krijg vaker de vraag naar de totaalprijs van een bruiloft. Het kostenplaatje is afhankelijk van veel factoren, maar een gemiddelde prijs ligt tussen de €10.000 en €20.000 voor een huwelijk op locatie. Minder kan ook, meer kan ook, maar het gemiddelde is dus €15.000. Laten we een opsomming maken van de grootste punten.




1 \ Het trouwkleed

Een trouwkleed kun je vinden in verschillende prijsklassen. Een gemiddeld kleed kost €1.500, maar je kan er ook vinden onder de €1.000 of boven €2.000. Vraag zeker ook naar de kosten van retouche als je gaat kijken voor een kleed. Je kan kiezen voor bijkomende accessoires zoals een sluier, een speld om het kleed op te knopen, een vestje, enzovoort.



2 \ Het kostuum

Het kostuum kan ook voorzien worden van de meest uitgebreide details, maar gemiddeld mag je rekenen op €1.000. Ook hier kun je aanvullende accessoires voorzien zoals een strik, stropdas, riem, enzovoort.



3 \ De trouwringen

Voorzie ongeveer €1.000 voor twee trouwringen, afhankelijk van het materiaal en de afwerking.



4 \ Kapper + visagie

Kies je twee verschillende personen om dit te doen, of heb je 1 leverancier die zowel het kapsel als de visagie doet? Boek je deze enkel voor jezelf, of ook voor mama of zus? Een gemiddelde prijs van kapsel en visagie voor de bruid is €350.



5 \ Bruidsboeket

Het bruidsboeket laat je op maat maken en heeft een gemiddelde kostprijs van €150.



6 \ Fotograaf

De prijzen van fotografen variëren naargelang het aantal uren dat je een fotograaf wenst. Gemiddeld zit je aan €1.700 om een groot deel van de dag (ongeveer 10u) een fotograaf aan jouw zijde te hebben. Dit kan schommelen tussen €1.000 en €2.500.



7 \ Feestzaal

De feestzaal is, samen met het volgende punt, één van de grootste kostenplaatjes van een huwelijk. Een ruim gemiddelde is €4.000, maar natuurlijk zijn hier ook weer ontelbaar veel variaties mogelijk, afhankelijk van de locatie, grootte, en faciliteiten. Ga enkele feestzalen bezoeken die jullie aanspreken en laat tijdig een offerte opmaken.



8 \ Eten en drinken

Voor een receptie, diner en drank voor 50 personen mag je rekenen op €6000. Iedere feestzaal heeft eigen formules waar mee gewerkt wordt, dus informeer goed naar de opties. Bekijk steeds het eindtotaal als je vergelijkingen maakt tussen feestzalen.



9 \ Taart

Zin in een lekkere (én mooie) bruidstaart? Dan mag je gemiddeld €350 tellen. Bespreek samen met de bakker voor hoeveel gasten de taart is om een offerte op maat te krijgen.



10 \ Muziek

Een gemiddelde prijs is €1000, maar dit kan variëren tussen de €500 en €2000.



11 \ Drukwerk

Als je het drukwerk incalculeert voor €200 zou je op de gemiddelde kostprijs zitten. Ook hier kunnen de prijzen enorm variëren, en zal de afwerkingsgraad de eindsom bepalen. Kies je voor afwerking met foliedruk, dan zal dit altijd duurder zijn dan afwerking zonder foliedruk. Kies je enkel voor huwelijksuitnodigingen, of ook een save the date, menukaarten, naamkaartjes en bedankkaartjes? It's up to you!



12 \ Vervoer

Het vervoer kun je schatten op €400 door een bruidswagen te huren, maar deze post kan je ook gemakkelijk vervangen door met een eigen wagen te rijden.



13 \ Trouwbedankjes

Op het einde van de avond worden vaak kleine bedankjes voorzien om aan de gasten mee te geven. Enkele ideeën daarvoor kun je lezen in het artikel over trouwbedankjes. Een gemiddelde kostprijs is €250.



14 \ Vervoer

Blijven jullie overnachten in een hotel, dan mag je een som van €300 aan de kant houden om eventjes alle luxe te nemen tijdens de huwelijksnacht.



15 \ Huwelijksreis

Last but not least; de honeymoon! Een reis om de drukte achter jullie te laten, en te genieten van elkaar. Gemiddeld kun je €2500 tellen, maar dat is afhankelijk van jullie wensen, en het soort reis dat jullie kiezen.






Zoals je ziet is de kostprijs van een huwelijk heel afhankelijk van jullie wensen.

Neem dit mee als leidraad, en pas het aan naar jullie behoeften.

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met dit artikel!





22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Adres

Houthalen
BE

GSM

0499420859

Email

Connect

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page