top of page

Drukwerk: save the date, uitnodigingen, naamkaartjes, tafelnummering, en nog zo veel meer

Prachtig drukwerk is de kers op de taart. Het zorgt voor een rode draad doorheen heel het huwelijksproces: van de save the date, tot de bedankjes op het avondfeest.

Kies voor op maat gemaakt drukwerk, of ga zelf aan de slag via een website naar keuze.Sylvie Stijven Photography


1. Save the date


Een 'save the date' kaartje wordt ruim op voorhand bezorgd om jullie gasten op de hoogte te brengen van jullie trouwdatum. Ze kunnen de datum dan al reserveren in hun agenda. Je kan een kaartje opsturen, persoonlijk langs brengen, of digitaal bezorgen. Als jullie hier liever op besparen kunnen jullie ook gewoon een sms op whatsapp-bericht rondsturen. Later volgt sowieso de officiële uitnodiging met verdere details.2. Uitnodigingen


Een paar maanden voor het huwelijk worden de uitnodigingen opgestuurd naar de gasten. De tip die ik altijd meegeef is om op te letten welk formaat van kaartje jullie kiezen. Sommige kaarten zijn 'buiten formaat', en hebben 2 postzegels nodig om verzonden te kunnen worden. Meer info over de tarieven van brieven kunnen jullie online vinden bij BPost.

Het is aangeraden om op de achterkant van de envelop jullie naam en adres te noteren. Dit kan handmatig geschreven worden of met een stempel bedrukt worden. Als er toch een probleem zou zijn tijdens de verzending kunnen de kaarten terug naar jullie verstuurd worden. Als er geen afzend-adres op staat kunnen ze ook niet terugkomen bij problemen.


Welke informatie moet er zeker op de uitnodigingen staan:

 • de trouwdatum

 • jullie volledige voornamen en achternamen

 • adresgegevens en gsm-nummer, zodat mensen kunnen reageren op de uitnodiging

 • de aanvangstijd en het adres van het burgerlijk huwelijk

 • rekeningnummer voor vrijblijvende cadeautip

 • de aanvangstijd, activiteit en het adres (bv voor de kerkelijke dienst, de ceremonie, of het avondfeest)

 • adresgegevens van de feestzaal

 • aanvangstijd receptie

 • aanvangstijd en eindtijd avondfeest

 • eventueel een extra kaartje met informatie zoals de naam van de ceremoniemeester, dresscode of cadeautip3. Naamkaartjes kerkelijke dienst / ceremonie / diner


Tijdens een kerkelijke dienst of ceremonie kan de ceremoniemeester helpen met het toewijzen van de plaatsen aan de naaste familie. Als jullie geen ceremoniemeester hebben kunnen jullie ook naamkaartjes zorgen zodat de naaste familie weet wie waar mag zitten. Dit zijn meestal de eerste 2 à 3 rijen. Daarachter is iedereen vrij om een plaats te kiezen. Zorg voor een mooie aankleding, of maak de naamkaartjes ergens aan vast zodat ze niet gaan waaien. Een voorbeeld is een tissue-zakje voor de 'happy tears'.

Vraag een verantwoordelijke van de feestzaal om deze klaar te leggen.Sylvie Stijven Photography


4. Menukaarten


De feestzaal zorgt vaak zelf voor een menukaart van het diner. Als dat niet zo is kunnen jullie hier ook zelf voor zorgen. Er bestaan verschillende online tools om iets moois te ontwerpen, zoals Canva. Zorg dat ze op de tafel kunnen rechtstaan op een voetstukje, of laat ze aanleunen tegen een decoratief element zoals een vaasje.Sylvie Stijven Photography


5. Tafelnummering


Ook tijdens het diner is het aangeraden om de gasten te schikken aan tafels. Per groep kunnen jullie een nummering maken. Deze indeling wordt tegenwoordig mooi gepresenteerd op een groot bord, dat aan de ingang van de feestzaal te zien is. Een andere mogelijkheid is om de tafelrangschikking te laten afroepen door iemand van de feestzaal.

Specifieke naamkaartjes per tafel mogen ook, maar is niet noodzakelijk. De groepen per tafels zijn immers niet zo groot.
6. Bedankkaartjes


Als laatste is het fijn om een bedankkaartje af te geven aan de gasten. Als jullie een verlovingsshoot hebben gedaan kan je een foto kiezen om op het kaartje te printen. Plaats de kaartjes, samen met de bedankjes, op het einde van de huwelijksdag op een zichtbare plaats zodat de gasten dit niet vergeten mee te nemen wanneer ze naar huis gaan.

Je kan ook achteraf, via de post, een bedankkaartje bezorgen. Zo kan er een mooie persoonlijke foto van de huwelijksdag worden toegevoegd. Hou er wel rekening mee dat je opnieuw enveloppen moet schrijven en zegels moet plakken.

Een laatste optie is een digitaal kaartje ontwerpen, en bezorgen via sociale media. Hier kan je ook perfect een trouwfoto voor gebruiken.

45 weergaven0 opmerkingen

Comments


Adres

Houthalen
BE

GSM

0499420859

Email

Connect

 • Facebook
 • Instagram
bottom of page