top of page

Een draaiboek opmaken is een goed idee!

In een draaiboek beschrijf je gedetailleerd hoe de planning van jullie trouwdag er uit zal zien. Je maakt ook een oplijsting van verschillende contactpersonen. Ik leg je hieronder uit waarom dit handig is, en help je op weg met een template.
1. Waarom een draaiboek opstellen


Een huwelijk regelen vergt veel tijd en een goede planning. Er zijn contacten met verschillende leveranciers waardoor het al snel een onoverzichtelijk geheel wordt. Daarom is het belangrijk om al deze contacten én de gemaakte afspraken in een overzichtelijk document te gieten. Het draaiboek bevat alle contactgegevens en gedetailleerde info zodat je direct vindt wat je zoekt.


Start vanuit het punt dat als eerste vast ligt: het burgerlijk huwelijk in het gemeentehuis. Van daaruit kun je verder opbouwen.2. Voor wie een draaiboek opstellen


Allereerst maak je een draaiboek voor jezelf, om een duidelijke structuur en planning te hebben. Daarnaast is het zeer handig om je draaiboek te delen met je weddingplanner, ceremoniemeester, fotograaf of videograaf. Ook de getuigen en ouders zijn gebaat bij het kennen van het draaiboek en kunnen zo op het trouwdag zelf beter hulp bieden waar nodig.3. Hoe een draaiboek opstellen


Je kan de template onder het tabblad 'downloads' als uitgangspunt nemen om jouw draaiboek te personaliseren, of je maakt er zelf een.


Start met alle belangrijke namen en telefoonnummers. Werk voor de dagindelingen altijd chronologisch, dat is het meest overzichtelijk. Voorzie tijdsmarge zodat je een flexibele dagindeling hebt zonder te moeten stressen als het ergens een kwartiertje uitloopt. Schrijf bij bepaalde activiteiten wie verantwoordelijk is, zodat iedereen zijn taak kent. Bv. bediening muziek tijdens de ceremonie: getuige A.Onthou dat een draaiboek geen exacte wetenschap is. Blijf flexibel en panikeer niet als het anders verloopt op de trouwdag zelf. Je hebt je uiterste best gedaan om dit voor te bereiden, maar het kan altijd een beetje anders verlopen dan gepland (en wie weet zorgt dat nog wel voor fijne verrassingen).

:)

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Adres

Houthalen
BE

GSM

0499420859

Email

Connect

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page