top of page

Een bruiloft met kinderen

Bijgewerkt op: 16 jan.

Meer en meer koppels stappen in het huwelijksbootje als ze al kinderen hebben. Het is enorm fijn om hen hierbij te betrekken, en later samen naar de foto's terug te kunnen kijken. Anderen trouwen vóór hun kinderwens, maar hebben wel graag hun kleine neefjes of nichtjes erbij. Ik deel graag enkele tips met jou, want op bijna ieder huwelijk dat ik fotografeerde waren kinderen van de partij.



kinderen op bruiloft


1 / Kindvriendelijke trouwlocatie

Als er veel kinderen verwacht worden kan je op zoek gaan naar een trouwlocatie die een aparte ruimte heeft om de kids te entertainen. Denk aan een speciaal ingerichte kinderhoek (binnen of buiten), of een speeltuintje. Als dit in het zicht is van de plaats waar jullie de receptie houden hoeven de ouders zich nog niet eens te verplaatsen, maar kunnen ze fijn blijven genieten van hun hapje en drankje. Win-win!


Bij een kleinere groep kinderen kan je zelf creatief aan de slag met bijvoorbeeld een activiteitenruimte: een kindertafel en -stoel, kleurboeken, stickers en potloden (geen stiften!). Als er buiten voldoende plaats is kan je een springkasteel huren.


De grotere kinderen kun je blij maken met een tablet, spelcomputer, playstation, of retro gameboy. Alleen opletten dat de mannen niet afgeleid zullen zijn :)



2 / Kinderopvang of nanny

Wil je zorgeloos genieten zonder continu jouw eigen kids in het oog te moeten houden, dan kan je beroep doen op een nanny. Dichte familie en vrienden zullen te gast zijn op het feest, dus denk misschien aan iemand uit de buren, of een kinderoppas die je kent? Deze persoon zal de hele dag aanwezig zijn op jullie trouw, met volledige focus op jullie kind(eren): entertainment bij verveling, tussendoortjes geven bij honger of dorst, dragen als de beentjes moe zijn, aan de zijlijn helpen tijdens de fotoshoot, spelen, in de slaapruimte blijven tijdens een middagdutje, 's avonds op tijd mee gaan slapen, ... Het lijkt me een enorme geruststelling als je zo iemand aan jouw zijde hebt.



3 / Reserve kleren en schoenen

Witte jurkjes of maatpakjes in kinderformaat, het is allemaal zo schattig en mooi! Voorzie toch maar een reserve kledingstuk voor het geval jouw kleintje van gedacht verandert (ik ben 2 en ik zeg nee), of als er een ongelukje gebeurt. Dat is allemaal niet erg, maar wees voorbereid.


kinderen op bruiloft


4 / Ceremonie

Tijdens de ceremonie kun je een kind de speciale rol geven van ringdrager. Dit zijn altijd schattige 'aah'-momentjes en ook heel mooi op de foto's. Jullie kunnen ook samen ballonnen oplaten, al hou je die van de allerkleinsten misschien nog eventjes achter de hand :) Ook de intrede is een mooi moment voor de kleinsten om bloemblaadjes te strooien, eventueel vergezeld met een oudere broer/zus/neef/nicht.



kinderen op bruiloft


5 / Slaapruimte voor kinderen

De kinderen van de gasten worden meestal door een familielid opgevangen voor het diner of avondfeest begint. Als jullie zelf kinderen hebben kunnen jullie een slaapruimte voorzien. Sommige feestzalen hebben een apart vertrek waar een bed staat, of waar je zelf een reisbed kunt zetten. Daar kan jouw kleintje slapen en blijft de nanny waken in dezelfde ruimte. Als er zo geen ruimte is heb ik ook al gezien dat ze een knusse hoek maken in de feestzaal. Een hoopje kussens en dekentjes op elkaar, en het meest gezellige rusthoekje is klaar! Ongeacht de luide muziek zal jouw kleintje wel even de oogjes dicht kunnen doen als de nood hoog is.



Hopelijk kun je enkele van deze tips gebruiken en ben je volledig klaar om jouw kids-proof trouwfeest te organiseren!



42 weergaven0 opmerkingen

Adres

Houthalen
BE

GSM

0499420859

Email

Connect

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page