top of page

Het weer; wat bij regen?

Ja, het kan regenen op jullie trouwdag. De kans bestaat dat niet alles buiten georganiseerd kan worden zoals voorzien. Bespaar daarom heel wat kopzorgen door op voorhand een plan B te voorzien.Sylvie Stijven Photography

De feestzaal


Bekijk samen met de feestzaal wat de opties zijn om de ceremonie binnen of overdekt te organiseren. Als zij de ruimte hebben om een ceremonie binnen te organiseren in geval van regen, is dit perfect en kunnen jullie enkele dagen op voorhand bekijken wat jullie kiezen. Een overdekte plaats is zeker ook een goede optie. Dan kan je profiteren van het buiten-gevoel, maar toch beschut zitten voor regen of felle zon. Denk aan een prieel of grote overdekte ruimte. Als laatste optie kan je ook nog altijd een tenten-verhuurbedrijf aanspreken om zelf een tent te voorzien.


Ook de receptie zal in de meeste gevallen binnen georganiseerd kunnen worden. Bespreek dit steeds op voorhand met de feestzaal.

Fotoshoot


Foto's maken bij regenweer is niet zo leuk, maar hoeft daarom nog geen ramp te zijn. Bij een regendag is het belangrijk om je flexibel op te stellen en in een korte droge periode met de fotograaf toch enkele huwelijksfoto's te gaan maken op de locatie waar jullie op dat moment zijn.


Sommige feestzalen hebben ook mooie binnenruimtes, daar kan je zeker gebruik van maken. Als er geen indoor-optie is kan je op zoek gaan naar overdekte plaatsen zoals een boom, een afdakje, een zuilengang of een prieel. Ik als fotograaf zorg er altijd voor dat mijn koppels droog staan, en ga zelf in de regen staan. Ik ben altijd voorzien op een hoesje om mijn camera te beschermen tegen de druppels.


Een andere optie is om enkele doorzichtige paraplu's te voorzien die jullie meenemen op de foto's. Zorg er zeker voor dat de paraplu's doorzichtig zijn, niet wit of zwart. Een regendag is sowieso al donkerder, en een doorzichtige paraplu zorgt ervoor dat er toch nog licht valt op jullie gezichten. Geloof het of niet, maar de foto's in deze setting zullen evenzeer romantisch en mooi zijn. :)Sylvie Stijven Photography


Als het regent, zet je er dan ook over. Je zal er niets aan kunnen veranderen, dus piekeren heeft geen zin. Maak er evenzeer een fantastische dag van, samen met al jullie geliefden, en geniet van een spetterend avondfeest!

15 weergaven0 opmerkingen

Comments


Adres

Houthalen
BE

GSM

0499420859

Email

Connect

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page