top of page

Welke poses voor de beste huwelijksfoto's

Bijgewerkt op: 12 jul. 2022

Weten hoe je moet poseren voor een foto zal helpen om de picture-perfect foto te hebben bij elk shot, maar het woord ‘poseren’ roept al snel rillingen op bij de meeste mensen. Als bruid en bruidegom hebben jullie al genoeg kopzorgen, dus het feit dat jullie zouden moeten poseren hoeft daar niet nog eens bij te komen!
Dé tip om te poseren voor huwelijksfoto’s is om eigenlijk zo goed als niet te poseren. Door het digitale tijdperk kan de fotograaf méér foto’s maken, wat betekent dat er foto’s gemaakt kunnen worden tijdens de meest spontane momenten om op die manier het perfecte plaatje te creëren. Als fotograaf ben ik zelf op zoek naar niet-geforceerde poses, en mocht er toch een beetje begeleiding nodig zijn dan is het mijn taak om die te geven.


Ik zie vaak prachtige momenten waar het koppel lacht en plezier maakt, tot ze realiseren dat de fotograaf meekijkt, en ze stoppen met hun spontane houding om zich in de juiste positie te zetten voor de foto. Dat hoeft niet! Blijf gewoon zo natuurlijk mogelijk doen :) En als het niet goed is zal de fotograaf het wel zeggen.


“Hoe moet ik mijn armen houden?” is een vraag die velen zich stellen. Opnieuw vallen we terug op een naturelle en relaxte houding voor het mooiste resultaat. Vermijd om jouw armen tegen je lichaam te drukken, bijvoorbeeld wanneer je het boeket vast hebt, omdat dat minder flatterend kan zijn voor jouw armen. Neem jouw partner vast, neem elkaars handen vast, leg je handen rond zijn middel of op zijn schouders, draai een pirouette,...


Een tip voor groepsfoto’s is om elkaar niet over de schouders vast te nemen, maar rond het middel. Zo vermijd je gekreukte kleding en geforceerde houdingen.


Er zijn nog enkele tips om tijdens de huwelijksfoto’s naturelle te lachen:

- Kijk elkaar 20 seconden lang recht in de ogen; uiteindelijk zal er altijd iemand beginnen te lachen!

- Denk aan een geheimpje of een flauw mopje, en fluister het in jouw partner zijn/haar oor.

Aandachtspuntjes

- Als je elkaar een kus geeft, doe dat met ogen dicht (niet met de ogen open)

- Hou het kussen deftig en klassevol, draai het hoofd lichtjes zodat je niet tegen elkaars neuzen duwt

- Zeker niet op voorhand jouw lach gaan oefenen in de spiegel, dat komt heel onnatuurlijk over

- Als je ergens onzeker over bent (armen, buik, …), of je wilt liever dat je langs één kant gefotografeerd wordt, zeg dit dan zeker tegen jouw fotograaf. Je zal zelf meer relaxt zijn wat het eindresultaat zal bevorderen.

- Probeer jouw trouwkleed niet altijd vast te houden, ook al ligt het op de grond, daar dient het voor. Veel bruidjes hebben de reflex om het kleed continu op te heffen en mee te dragen, waardoor ze dit onbewust ook tijdens de foto's doen. Laat het gewoon los hangen en laat het jou volgen, gedurende de hele dag.Inspiratie

- jouw trouwkleed bewonderen voor je het aantrekt

- bruidegom knoopt zijn vest dicht

- het ontmoetingsmoment (first look)

- ronddraaien in jouw jurk

- sluier in de wind houden

- laat het boeket hangen en leun een beetje achterover

- schuin naar de grond kijken (bruid alleen)

- een kus op het voorhoofd

- wandelen en elkaars handen vasthouden

- jouw hoofd op zijn schouder leggen en in de lens kijken

- voorhoofden tegen elkaar, ogen sluiten

- een bijna-kus moment

- ...

40 weergaven0 opmerkingen

Comments


Adres

Houthalen
BE

GSM

0499420859

Email

Connect

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page