top of page

Geloften lezen zonder publiek

Bijgewerkt op: 16 jan.

Het is niet voor iedereen in de wieg gelegd om voor groep te spreken, laat staan om jouw emoties bloot te leggen terwijl je jouw geloften vertelt. Je staat in de spotlight, met een microfoon, en zal jouw meest emotionele kant laten zien in een oprechte tekst aan jouw geliefde. Dat alles onder het toeziend oog van familie en vrienden. Het zal wel zijn dat je klamme handjes krijgt! Maar het kan ook anders.geloften lezen


Ik weet zelf hoe het voelt om dit moment mee te maken. Ik was er zelf ook enorm zenuwachtig voor, en was lang voor de trouwdag al aan het nadenken over hoe dit moment eruit kon zien. Ik manifesteerde dat ik mijn tekst zonder traan zou kunnen voorlezen, ik beeldde het me in hoe ik daar zou staan, en uiteindelijk deed ik dit ook zoals ik het voor ogen had. Maar los van deze situatie, kan het ook op een andere manier gedaan worden zonder op voorhand te moeten 'stressen'.


Zijn jullie beide niet zo'n krak in het voorlezen voor publiek, dan kunnen jullie er ook voor kiezen om de geloften onder jullie twee voor te lezen, zonder anderen die meeluisteren. Ik heb dit al enkele keren meegemaakt, en vond het eigenlijk wel een heel goed idee.


Door de geloften onder jullie twee te houden wordt dit een extra speciaal moment. Het is heel intiem en oprecht, en natuurlijk is het gemakkelijker om ook jullie gevoelens te tonen. Het is niet vervelend als je een traan laat, of even de krop in de keel krijgt. Geloften voorlezen wordt extra speciaal. Ik heb ook het idee dat je veel aandachtiger kunt luisteren naar de woorden die jouw partner zegt.


De plaats waar jullie dit doen kunnen jullie zelf kiezen. Ik heb het al een paar keer gezien tijdens het moment dat we de fotoshoot gingen doen. Vlak ervoor of erna werden op een mooie plaats, meestal in de natuur, de geloften aan elkaar verteld. Ik hou mij een beetje op de achtergrond, maar maakte (met toestemming van het koppel) ook enkele beelden van dit moment. Heel mooi, heel oprecht, heel ontroerend.


Willen jullie het graag op deze manier doen, maar toch ook delen met familie en vrienden? Dan kunnen jullie de boekjes waarin de geloften geschreven staan tijdens de receptie ergens neerleggen zodat de gasten deze kunnen inkijken. Zo kunnen ze toch meegenieten van de mooie woorden die jullie aan elkaar verteld hebben.


Zitten jullie er niets mee in om de geloften voor familie en vrienden op te zeggen, hou jullie dan zeker niet in en laat iedereen genieten van dit moment! :)geloften lezen

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


Adres

Houthalen
BE

GSM

0499420859

Email

Connect

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page